Potrebno:
60 dag mljevenog mesa svinjskog buta (ili lopatice)
1 luk
1 češanj češnjaka
šalica (1,5 dl) krušnih mrvica
2 žlice kiselog vrhnja
2 žličice mljevene crvene paprike (slatke ili ljute, kako više volite)
1 jaje
1 pakiranje topljenog sira u listićima
1 žličica sode bikarbone
vegeta, sol, papar
Priprema:
Mljeveno meso pomiješati u većoj posudi sa protisnutim češnjakom i sitno kosanih lukom. Dodati jaje, kiselo vrhnje i krušne mrvice te začine. Sve dobro sjediniti rukom dok se ne dobije kompaktna smjesa.
Od smjese odvajati manje kuglice, spljoštiti ih dlanom, položiti na meso komadić sira pa prekriti drugom mesom kuglicom.
Pritisnuti rukama kako bi se sir ‘zatvorio’ unutar šnicle i kako biste dobili srednje tanki okrugli odrezak.
Uvaljati odreske u krušne mrvice pa ih pržiti u vrućem ulju.
Pržene ocijediti od suvišne masnoće na papirnom ubrusu i poslužiti uz prilog po želji. Gratinirana cvjetača se pokazala kao odličan izbor, a pasao bi i pire krompir.
EmoticonEmoticon