utorak, 17. siječnja 2017.

ČOKOLADNA MOUSSE TORTA


Sastojci

Biskvit(28cm)
4 jaja
6 kasika sećera
80 ml ulja
100ml mlijeka
6 kasika brasna
1/2 praska za pecivo
3kasike kakaa
Za natopiti biskvit:
Voda i nutela prokuhano
Mousse krema:
160gr Milka mlijecna cokolaa
190gr cokolade za kuhanje(40%)
750 ml vrhnja za slag
2pune kasike nutelle
Ganache:(za premazati kore)
150 ml vrhnja
100gr čokolade
malo ljesnjaka za posuti

Priprema

1.
Za biskvit pjenasto umutiti jaja sa secerom oko 5-10 min pa postepeno dodavati ulje.Prosijati brasno,prasak i kakao.Iskljuciti mikser pa naizmjenicno dodavati mlijeko i brasno sa kakaom i praskom i mjesati da se smjesa ujednaci.Izliti u kalup oblozen papirom i peci u ugrijanoj pecnici na 180C oko 25 min.provjeriti cackalicom dali je peceno.Ostaviti da se biskvit ohladi.
2.
Dok smo pekli biskvit pravimo mousse kremu.Ugrijemo 400 ml vrhnja i prelijemo po cokoladi da se cokolada sva otopi pa dodamo i nutelu i ostaviti da se prohladi.Ostatak vrhnja izmiksati i u prohladenu kremu dodavati pomalo i kruzno od dna prema vrhu mjesati da krema ostane pjenasta.

3.
Za ganache ugrijemo vrhnje i prelijemo preko cokolade i mjesamo dok se ne otopi i ostavimo da se malo stisne.Najbolje je ganache napraviti prvo da bi se lijepo stisklo da se moze mazati.
4.
Za preljev preko biskvita sam oko 2 dl vode prokuhala i dodala dvije kasike nutelle i sve ujednacila ohladila i sa time natopim kore.
5.
Ohladen biskvit prerezati da dobijemo dvije kore pa staviti na podmetac staviti okolo obruc pa natopiti malo koru premazati sa malo ganacha i posuti mljevenim ljesnjacima a preko pola mousse kreme,zatim drugu koru pa ponoviti isto.Ostaviti u frizider sa se sve stisne pa ukrasiti po zelji.
Posluživanje
Ja sam za dekoraciju stavila 100 gr cokolade i 3 kasike ulja i prelila po torti.

Izvor:http://www.coolinarika.com


EmoticonEmoticon