petak, 9. rujna 2016.

MALO DRUGAČIJI RUČAK OD KROMPIRA KOJI ĆE VAM SE SIGURNO SVIDJETI!


Sastojci:
1,5 kg očišćenog krompira
5 jaja
100 gr putera
90 gr ribanog parmezana (malo pakovanje je toliko, zato baš 90 gr)
1 kašikica suvog peršuna

½ kašikice bibera (vi možete i više, ako volite, tj. ja sam stavila 1 kašikicu)
hmm…soli po ukusu? 2 kašikice (ali paziti, zavisi u kakvoj se vodi kuva krompir)
200 gr šunke u crevu isečene na sitne kockice
200 gr kačkavalja isečenog na tanke listove
I još:
puter za podmazivanje kalupa
oko 50 gr putera na vrh torte
prezla

Priprema:
U originalu, krompir se opere i kuva u kori. Meni je bila brža varijanta da ga očistim, isečem na kolutove i tako skuvam, u malo posoljenoj vodi.
Kada je krompir kuvan, odlijemo vodu i dobro ga propasiramo. Ja to obično direktaš mikserom 🙂 . Dok miksate, dodajte i puter, kako bi se otopio u toplom krompiru.

Na sve to dodajte parmezan, šunku i začine. Jaja ostavite za kraj, te pre nego što ih stavite, probajte da li vam je dovoljno slano. Tek kada „potrefite“ ukus, onda dodajte jaja i sve zajedno dobro izmiksajte.
Kalup namažite puterom i pospite prezlom (po dnu i po stranicama).
Stavite polovinu smese u kalup, poravnajte, poslažite na to listove kačkavalja, stavite na to drugi deo smese, te takodje poravnajte. Pospite od gore mrvicama i naseckajte puter u tanke listove preko mrvica.
Stavite da se peče na 180°C od 30 – 45 minuta, u zavisnosti kako vam rumeni 🙂 Tada je izvadite iz lerne, ostavite nekih pola sata da se prohladi, skinite okvir kalupa i secite na komade, kao tortu. Dalje…uživajte…


EmoticonEmoticon