petak, 30. rujna 2016.

BRZE JAFFA KOCKE SA ČOKOLADNOM MUSS KREMOM,JAFFA KEKSIMA I UKUSNIM KAKAO BISKVITOM


Sastojci


    Biskvit (kalup 24 cm):
    90 g glatkog brašna
    3 poravnate žličice praška za pecivo
    prstohvat soli
    30 g kakaa u prahu
    1 jaje
    60 ml ulja
    70 g šećera+ 1 vanilin burbon šećer
    100 g kiselog vrhnja
    100 ml vruće vode
    2 žličice nescafe gold kave
    ribana korica 1 naranče

    Krema:
    100 g tamne čokolade 60-70% kakaa
    100 ml soka od naranče(može i mlijeko)
    20 g maslaca
    300 ml vrhnja za šlag

    Čokoladna glazura:
    100g tamne čokolade
    200 ml vrhnja za šlag
    ribana korica naranče

    I još:
    15 kom jaffa keksa
    đem od marelice



Priprema

    1.

    Za biskvit prosijte sve suhe sastojke,osim nescafe.

    Napravite udubinu u sredini i uljevajte sve mokre sastojke osim vruće vode.

    Sjedinite smjesu mikserom polako miksajući na najnižoj brzini.

    U vrućoj vodi razmutite nescafe.

    Dodajte u smjesu u tankom mlazu uz stalno miksanje na najnižoj brzini.

    Ulijte u namašćen ili pek papirom obložen kalup.

    Pecite na 180C-20 minuta.

    Ostavite 5 minuta u ugašenoj pećnici.

    Izvadite i ostavite 5 minuta u kalupu.

    Izvadite iz kalupa i stavite u hladnjak na hlađenje.

    Ohlađen biskvit okrenite tako da gornja strana kad se pekao bude dolje.

    Premažite biskvit đemom od marelice.
    2.

    Za kremu u soku rastopite čokoladu na laganoj vatri uz miješanje.

    Maknite sa vatre i u vruće dodajte maslac.

    Ohladite na mlako.

    U posudu za miksanje ulijte vrhnje za šlag.

    Uz miksanje na najnižoj brzini uljevajte mlaku čokoladu u vrhnje u tankom mlazu.

    Miksajte kratko da se čokolada i šlag povežu.

    Dobit ćete laganu kremu.

    Tanki sloj kreme premažite preko biskvita samo da izravnate podlogu na koju ćete slagati kekse.

    Kekse kratko umaćite u mješavinu mlijeka i ruma.

    Slažite ih tako da čokoladni dio okrenut prema dolje.

    Premažite ostatkom kreme i stavite na hlađenje dok krema ne očvrsne.

    3.

    Kad se krema stisne prelijte kolač čokoladnom glazurom. Za glazuru u vrhnju rastopite čokoladu na laganoj vatri.

    Sklonite sa vatre i po želji dodajte ribanu koricu naranče.

    Prelijte glazuru po kremi.

    Ja sam slagala kolač u obruču.


EmoticonEmoticon