utorak, 21. lipnja 2016.

KAD STE ZADNJI PUT OČISTILI JASTUKE NA KOJIMA SPAVATE? EVO KAKO SE TO RADI!


Svi znamo da jastučnice i plahte treba mijenjati na redovnoj osnovi, a to činimo tako često. Jednom tjedno, jednom u dva tjedna, ovisno o Vašim osobnim sklonostima, ali što je s jastucima?
Koliko dugo koristi isti jastuk bez čišćenja ili mijenjanja? Prema riječima stručnjaka trebamo očistiti jastuke nakon spavanja najmanje tri puta godišnje, ali budimo realni nitko to ne radi!
Ako ste u proljetno čišćenje onda bi trebali znati da je to savršen trenutak za čišćenje jastuke. Jednostavno mijenjanje jastučnice nije dovoljno, suprotno uvriježenom mišljenju.
Pa ako su pogodne za perilicu to je najlakši način. Stavite dva u isto vrijeme, tako da ih možete zaštititi od previše prevrtanju i oprati ih u nekom ciklusu.
Ako vaš jastuk ima žute mrlje što je sasvim uobičajeno što trebate učiniti nešto o tome. Kada ih stavite u perilicu sipajte jednu šoljicu za izbjeljivanje u prahu, šoljicu redovnog prašak za pranje, i dodati dvije do tri kašike sode bikarbone.
Primijetit ćete da mrlje nestaju, a vi ćete imati potpuno novi, čisti jastuk! Osvježavajući!
Prije nego što ih stavite u uređaj provjerite naljepnicu kako bi vidjeli što je najviša temperatura dozvoljeno i postaviti ciklus na toj temperaturi. Nakon što je ciklus završio iscijediti višak vode.
To će ubrzati proces sušenja. Tada možete ga ostaviti vani da se osuši i koristiti ga nakon što je potpuno suho!


EmoticonEmoticon