četvrtak, 30. lipnja 2016.

BubbleUp PIZZA

Malo drugacija pizza.Ova pizza je meni jos bolja kad se ohladi.. mmmmmmmmmmmmmm


Sastojci

     500g tijesta za pizzu
    Brzi umak od rajčice :
     2žlice maslinovog ulja
     400 g sjeckane rajčice/konzerva
     1žličica meda
     1/2žličice praška za pecivo
     1 češanj češnjaka
      sol
    Ostalo:
     1 žlica maslinovog ulja
     1žličica sušene majčine dušice/bosiljak i sl.
     300g toplivog sira
     4 žlice naribanog parmezana
     30-tak fetica suhe zimske salame/

Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1     Napravite tijesto za pizzu koje najvise volite i inace radite.
    Tijesto razvaljajte i narezite na kockice 5x5/trebalo bi vam ispasti oko 30-tak kom.
    Ako stavljate mozzarellu onda je prije marinirajte u malo maslinovog ulja ,dodajte majcinu dusicu i malo soli,obican toplivi sir nemojte soliti.
    Sir koji ste izabrali izrezite na kockice .
    Stavite na svaki kvadrat tijesta komad sira i po želji šunku ili neku zimsku suhu salamu.
    2     Napravite brzi  umak od rajcice/neki od mojih prijatelja su ovaj recept raditi s kecapom i rekli su da je bilo fino, ja nekako vise volim umak koji sama napravim a treba doslovno 5 min/jer mi nije puno sladak kao kecap:
    U posudu zagrijte maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani cesnjak,pustite sekundu da zamirise ,dodajte rajcice ,med,pecivni prasak.Pustite da lagano krcka nekih 5 min.,da se sve poveze .
    Malii trik:pecivni prasak smanjuje kiselost rajcice pogotovo zimi kad ih koristimo konzervirane.Posolite po ukusu.
    Zarolajte kuglice tijesta zajedno sa nadjevom.Odlozite na radnu povrsinu ,poklopite i pustite da se dize 30min.
    3     Na dno posude/ja sam koristila dimenzija25x30/ stavite polovinu umakak od rajcice .Poslozite kuglice da se ne dodiruju.Prelijte ostatak umaka po kuglicama koristeci se zlicom da svaka kuglica bude premazana umakom.
    4     Premazane kuglice pospite naribanim sirom i parmezanom.
    Pecite u zagrijanoj pecnici na 220C na zadnjoj vodilici nekih 40min.ili dok ne dobiju finu boju.
    Gotovu pizzu izvadite iz pecnice i ostavite stajati 10min. prije serviranja da tijesto upije sav umak i da se malo ohladi prije serviranja.

Posluživanje
Gotovu pizzu mozete dodatno pokapati s maslinovim uljem i posuti svjezim listovima bosiljka.
Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon