utorak, 21. lipnja 2016.

DIJETA SA HELJDOM, JAKO ZDRAVOM I KORISNOM NAMIRNICOM.. DIJETA BEZ GLADOVANJA, EFIKASNA 100 %


Da li znate drage moje dame da je heljda vrlo zdrava i korisna namirnica, koju bi ste trebali uključiti u svoju ishranu. Odavno je dokazano njeno lekovito dejstvo za brojne zdravstvene tegobe.  Budući da poboljšava memoriju, heljdu nazivaju i idealnom hranom za mozak.
Jela od heljde pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a posebno kod povišenog  krvnog pritiska i probavnih problema. Pored navedenog, izuzetno je korisna za gubitak suvišnih kilograma. Isprobala sam je . Efikasnost 100%.  Bez ikakvog gladovanja.
Dijeta sa heljdom:
U poređenju sa drugim žitaricama heljda je niskokalorični produkt, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1, B6, P. Ponoviću da je heljda dijetski proizvod. Nutricionisti je često preporučuju uključiti u jelovnik ljudi,  bolesnih od anemije, hipertenzije, bolesti jetre.
Dijeta se drži  14 dana.
Posle 2 nedelje držanja ove dijete  možete izgubiti tezinu od 7 do 10 kilograma ( ja sam izgubila 6 kilograma), a ujedno i očistiti svoj organizam i odmoriti svoj želudac i creva.
Recept za pripremanje heljde:
Pre svega, nabavite heljdu (proprženu u zrnu). Prisutna je u svakoj radnji zdrave hrane.
Uveče, zrno zaliti kipućom vodom, vodu ocediti i zaliti ponovo kipućom vodom (1 čaša heljde u zrnu – 1,5 čaša vode). Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čase, koliko god želite. Probajte sa jednom, pa ćete regulisati prema svom apetitu.
Poklopiti i ostaviti preko noći (ne kuvati). Ujutru je spremna za upotrebu.
Meni:

    Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, bez začina, soseva i soli ( jedino može soja sos).  U toku dana popiti 1l kefira  (ne više od 1%-1,6%). Pijte obavezno vode, koliko god želite, ali ne manje od 1,5 litra dnevno. Uz vodu sam pila i zeleni caj. Dozvoljena je i kafa, ali ne više od 2 solje dnevno, bez šećera. Poželjno je da poslednji obrok obavite 4 sata pre spavanja.  Kao i kod bilo koje dijete preporučuje se uzimanje multivitamina

    U toku dana možete uzimati voće i povrće ( jabuka, narandza, kupus salate, zeleno povrće, suve šljive, kašiku meda). Možete jesti obareno zeleno povrće – spanač, brokoli, prokelj, grašak..  Bez soli i drugih začina.

Heljdina dijeta nije gladovanje, ne bi trebalo da imate osećaj gladi.
Još jedna napomena: kad završite dijetu, nemojte odmah da se merite, sačekajte još 3-4 dana, pa tek onda stanite na vagu (jer čišćenje organizma nastavlja se još nekoliko dana, nakon završetka ove dijete).
Izvor: uspesnazena.com


EmoticonEmoticon