utorak, 26. travnja 2016.

BRZINSKI KOLAČ SA JABUKAMA I KEKSOM - BEZ PEČENJA

Jako lagano i osvjezavajuce

Sastojci
2 kutije petit keksa
Za kremu 
2 kg jabuka
200 gr secera
malo cimeta ( po zelji )
2 pudinga od vanilije
slag krema od vanilije

Priprema
1.
Jabuke oguliti i narendati, te staviti u pogodnu serpu za kuhanje. Dodati secer, cimet i 2 solje vode, te staviti na kuhati.
2.
Jabuke je potrebno spinovati tj. kuhati dok nedobiju izgled pekmeza ( otprilike 30- 40 min).
3.
Puding rastopiti sa pola case hladne vode. Dodati gotovoj smjesi od jabuka, te sve skupa kuhati dodatnih 5 min. Potom kremu staviti da se ohladi.
4.
Slagati red petit keksa ( 5 x 4 ) pa premazati kremom, postupak ponavljati dok ima kreme, zavrsiti sa keksom, te cijeli kolac premazati slag kremom od vanilije koju ste prethodno pripremili po uputstvu sa vrecice.
5.
Kolac staviti u hladnjak na nekoliko sati dok keks ne otpusti..
Posluživanje
Hladan kolac posluziti sa mineralnom vodom.. :))

www.coolinarika.com


EmoticonEmoticon