utorak, 8. ožujka 2016.

NAJBOLJA HRANA: TIKVICE PRŽENE SA ŠUNKOM I SIROM..PREUKUSNO!

Trazili ste da napisem recept,pa evo ga...przene tikvice u divnom sendvicu izmedu sira i sunkice,sve fino zaljeveno  jajima  i kis.vrhnjom i zapeceno u rernici.....bicete odusevljeni okusom!!!!!


Sastojci

    3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)l
    3-4 jaja
    100g brasna
    150-200 g purece šunke
     200g edamera,trapista ili mocarele
    180g kisele pavlake 12m.m.
    so,vegeta,biber


Priprema

    1.

    Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
    2.

    Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
    3.

    Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.
    4.

    Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.

      5.

    Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..
    6.

    Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
    7.

    Pecemo na 200C oko 30 min.

Posluživanje

Najbolje tikvice posluziti tople.
Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon