srijeda, 16. ožujka 2016.

LEDENA NUGATINA: SAVRŠENA TORTA KOJA SE NE PEČE..RIJEČI SU NEDOVOLJNE DA SE NJIMA DOČARA FINOĆA OKUSA OVE TORTE..TOPLO PREPORUČUJEM OVAJ RECEPT!



Sastojci:

Za prvi sloj:

70 g maslaca,
100 g crne čokolade (70 % kakaa),
1 dl mlijeka,
150 g mljevenih lješnjaka,
oko 150 g mljevenog integralnog keksa

Za drugi sloj:

3 jaja,
5 žlica šećera u prahu,
2 vanilin šećera,
150 g maslaca,

1 dl vrhnja za šlag,
100 g mljevenih lješnjaka

Treći sloj:

4 dl vrhnja za šlag,
200 g crne čokolade (70 % kakaa),
30 g maslaca

Priprema:

Prvi sloj:
Maslac otopiti sa čokoladom i mlijekom, dodati lješnjake i keks. Dobro izmiješati da se sastojci sjedine.
Masu istresti na pladanj i rastanjiti, od nje formirati u podlogu torte.
Odložiti u frižider.

Drugi sloj:
Izmiksati žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Bjelanca posebno umutiti i dodati u žumanca pa staviti da se kuha na pari desetak minuta.
Zatim krem blago prohladiti, dodati maslac i izmiksati.
Umutiti vrhnje za šlag i dodati u krem.


Na kraju dodati mljevene lješnjake i lagano izmiješati.
Ovaj dio nanijeti na ohlađen prvi sloj i opet vratiti u frizider.

Treći sloj:
Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja, ali nikako ne dozvoliti da provri. Dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se čokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti, dodati maslac i kratko izmiksati.
Ovaj dio nanijeti preko drugog sloja i opet odloziti u frižider.
Nakon 2-3 sata hlađenja torta je spremna za degustaciju.

Napomena:
– Umjesto lješnjaka mogu se staviti orasi ili bademi.
– Umjesto integralnog može i neki drugi mljeveni keks.
– U drugi sloj se može dodati i voće po izboru.
– Ako volite slađe, možete dodati i u podlogu )prvi sloj) nekoliko kašika šećera u prahu.
Izvor:  Coolinarika.com


EmoticonEmoticon