SASTOJCI
Tijesto
400 gr oštrog brašna
250 gr margarina
1 cijelo jaje
1 žumanjak
50 gr šećera
1vrećica suhog kvasca
naribana korica 1/2 limuna
Nadjev
400 gr mljevenih oraha
2 jušne žlice meda
150 gr šećera
2-3 dcl toplog mlijeka
po želji rum, limunova korica, grožđice
PRIPREMA
Oštro brašno pomiješano s kvascem dobro rukama izradi s margarinom tako da dobiješ mrvičastu smjesu.
Jaje, žumanjak, limunovu koricu i šećer izradi pjenjačom i dodaj brašnu. Umijesi glatko tijesto.
Tijesto podijeli u 6 jednakih loptica i ostavi nakratko da miruju dok pripremiš nadjev.
Za nadjev zagrij cca 3 dcl mlijeka i u toplom mlijeku otopi dvije vrhom pune žlice meda. Lagano prelij preko oraha (ne sve odjednom) tako da dobiješ prilično gustu ali lako mazivu smjesu. Dodaj šećer, naribanu limunovu koricu, rum i grožđice (po želji).Ostavi da se ohladi.
Svaku lopticu tijesta razvaljaj na veličinu cca 35x25 cm, premaži nadjevom i zarolaj.
Roladice peci na 190 C maksimalno 30. min, ovisno o pećnici.
Ja roladice valjam na papiru za pečenje i pomoću njega ih prebacim u pleh (koji je također prekriven papirom za pečenje), tako da mi ne izgube oblik, jer tijesto bude jako tanko pa ih je rukama malo teže prebaciti da ostanu sve jednake. :)
Izvor:http://www.coolinarika.com/
EmoticonEmoticon