Sastojci
5 pakovanja piškota (to je oko 550 gr)
11 dl kisele pavlake (sa bar 20 % mlečne masti)
18 kašika šećera
oko 400 gr crvenog voća (maline, kupine, jagode, ribizle…)
Za ukrašavanje:
2 dl slatke pavlake
Priprema
1.
Za ovu tortu najpre treba pripremiti tepsiju (u mom slučaju je veličine 36 x 22 cm), pa je obložiti alu folijom.
2.
Fil: U posudu za mućenje staviti kisele pavlake i šećer, pa ih izmešati žicom (a može i mikserom, ali uključenim na najmanju brzinu). Mutiti par minuta, tek da se sastojci dobro izmešaju.
3.
Sad na dno suda, u kom je folija, staviti par kašika fila od kisele pavlake, razmazati ga tanko po foliji (da bi ga piškote upile i omekšale), pa slagati prvi red piškota, prekrivajući dno.
Piškote premazati filom od kisele pavlake.
4.
Sad treba ređati drugi red piškota, ali kao na slici, ostavljajući prorede u koje ćemo složiti voće (sveže ili smrznuto). I ovaj sloj premazati kiselom pavlakom.
5.
Slika drugog reda piškota i voća.
Treći red piškota složiti kao i prvi, jednu do druge, pa premazati ostatkom kisele pavlake. Alufolijom zatvoriti tepsiju, pa spremiti na 24 h u frižider, do služenja.
6.
Sutradan skinuti foliju, pa tortu prevrnuti na tacnu za služenje. Premazati je umućenom slatkom pavlakom (2 dl su sasvim dovoljna), a ukrasiti po želji.
Torta je neodoljiva, kiselo-slatka, a vole je svi ljubitelji crvenog voća…
Pravila sam je i u varijanti sa ananasom i kivijem, i odlična je.
EmoticonEmoticon