subota, 6. veljače 2016.

UKUSNE I MEKANE ZEMIČKE ZA DORUČAK

 Extra ukusne i mekane zemičke za doručak kojima će se svi obradovati…


Sastojci:

kvasca pola paketića
šećera kašičica
soli kašičica
vode 2 dcl.

brašna 300 gr.
jaje 1
ulja malo
Za mazanje:
žumance 1
susam za posipanje

Uputstvo za pripremu:

U mlakoj vodi (mlijeku) promješajte kvasac sa kašičisom šećera, dodajte jaje so i brašno i zamjesite tijesto. Ostavite da stoji da se udvostruči. Nadošlo tijesto premjesite i podjelite na manje dijelove.
Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen pleh. Premažite žumancetom i pospite susamom. Nožem zasjecite vrhove zamički da izgledaju dekorativnije. Pecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene. Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekšaju.

http://blog.neum-bih.com


EmoticonEmoticon