500 gr kora za pitu
1 l mlijeka
3 vrećice pudinga od vanilije (ili drugi,pa
ukusu)
5 kašika šećera
za premazivanje:
3 jaja
1 dl ulja
3 kašike šećera
preliv:
500 gr šećera
4,5 dl vode
1 vanilin šećer
i još:
malo ulja
Priprema
1. Skuhati puding u 1l mlijeka sa 5 kašika šećera,pa ostaviti da se prohladi.Preliv kuhati
5-6 minuta,pa ostaviti da se ohladi.Umutiti jaja i šećer,dodati i ulje,pa sve dobro
sjediniti.Na radnu plohu staviti koru,pa premazati smjesom od jaja,šećera i
ulja.Poklopiti drugom korom,pa i nju premazati.
2. Drugu koru poklopiti trećom,pa na jedan kraj staviti 1/4 pudinga.Zarolati,pa staviti u
pleh,premazan sa malo ulja.
3. Na isti način pripremiti još 3 “rolata”!
4. Posuti sa malo ulja,pa peći u pećnici zagrijanoj na 200 C,oko 20 minuta.
5. Pečenu pitu,još toplu,preliti hladnim prelivom.
6. Kada se ohladi,rezati na parčad.
Posluživanje
Poslužiti hladnu!
www.coolinarika.com
EmoticonEmoticon