petak, 12. veljače 2016.

NAJLJEPŠE OBLATNE NA SVIJETU I SAMI SE UVJERITE ZBOG ČEGA



Sastojci:
1 pakovanje oblandi,
10 jaja;
za I fil:
10 belanaca,
250 g prah šećera,

2 kesice vanilinog šećera,
3 kašike kakaoa,
300 g mlevenog Plazma keksa;

za II fil:
10 žumanaca,
200 g prah šećera,
2 kesice vanilinog šećera,
250 g margarina.

Priprema:
Priprema I fila: Mikserom umutiti belanca sa prah šećerom i vanilinim šećerom. Nastaviti sa mućenjem i dodati mleveni keks i kakao. Sve sastojke dobro umutiti.
Priprema II fila: Mikserom umutiti žumanca, dodati prah šećer i vanilin šećer. Posebno umutiti margarin pa ga pomešati sa umućenim žumancima.

Na prvu oblandu naneti prvi fil. Prekriti drugom oblandom i naneti drugi fil.
Naizmenično ređati listove oblandi i filove. Petu, poslednju oblandu pritisnuti rukama da se fil zalepi. Staviti tacnu preko i ostaviti da se stegne. Iseći na kocke. Ostatkom filova napuniti špriceve i ukrasiti sečene kocke.


EmoticonEmoticon