utorak, 9. veljače 2016.

MEKANA MAKEDONSKA POGAČA KOJA SE SMAŽE DOK KAŽETE KEKS :)

Iz jedne staaare Jugoslavenske kuharice. Kada vas uhvati panika, gosti nenajavljeni stižu, kruha nema, za 30 tak minuta topla ukusna pogača na stolu. Može se i dodatno obogatiti začinskim biljkama, papričicama, sušenom rajčicom ...


Sastojci
     150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
     3 jaja

     1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)
     1 šalica ulja
     1 prašak za pecivo
     1 žličica soli
     15 žlica brašna (oko 300 gr)
     masnoća za pekač, ili papir za pečenje

Priprema
    U brašno umiješejte prašak, sol, te izmrvite sir.
    Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt).         Sve umijeste u žitku kašu.

    Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi.
    Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.
    Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu ...


EmoticonEmoticon