petak, 26. veljače 2016.

STRAĆATELA KOCKE - JEDNOSTAVNE, PREFINE, LAGANE...



SASTOJCI:
BISKVIT:
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1dcl. mlijeka
KREMA:
8 žumanjaka
10dag. šećera

2 želatine u prahu
0,5l mlijeka
0,5l vrhnja za šlag
10-20 dag. mliječne čokolade

PRIPREMA:

bjelanjke dobro umutiti mikserom… kad postanu čvrsti postupno dodavati šećer… lagano umiješati brašno… staviti biskvit na pleh i peći na 180*c oko 20 min.  … staviti mlijeko da zakipi,  njime preliti pečeni vruć biskvit i vratiti ga u ugašenu pećnicu da se ohladi. Želatinu promješati sa 8 žlica hladne vode i ostaviti 10 min. .. žutanjke dobro izmiješati sa šećerom, pa ih preliti sa kipućim mlijekom i dobro promješati ( ne kuhati )… dodati rastopljenu želatinu još jednom promješati i ostaviti da se ohladi…

Dugo treba da se dobro ohladi, a znat će te da je dosta ohlađeno kad uzmete zdjelu sa kremom i dobro ju protresete, ako se krema poćne tresti recimo onako kao žele dobra je … jer zna se ona ohladiti i prije, ali  dobra je tek kad postane recimo želatinasta :-) U dobro ohlađenu kremu dodati izrađeno vrhnje za šlag.. izmiješati mikserom i dodati mliječnu čokoladu u sitnim kockicama ( ja je onako dobro izlupam s batom za meso)…  kremu staviti na biskvit i ohladiti…  uživajte !!

www.coolinarika.com


EmoticonEmoticon