Sastojci
500 g pilećeg filea
0,3 dl ulja
3 kašike senfa
2 kašike susama
1 kašika soja sosa
1 kašičica soli
malo bibera
2-3 čena bijelog luka
Priprema
1.
Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 – 1,5 cm.
2.
Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obadvije strane.
3.
U posudi za prženje zagrijati ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije blago rumenu boju. Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak minuta. Meso izvaditi na tanjir.
4.
Na istom ulju propržiti kratko susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane.
Na kraju dodati bijeli luk.
Posluživanje
Služiti uz pire krompir, rižu, bareno povrće ili prilog po želji
www.coolinarika.com
Unordered List
ponedjeljak, 22. veljače 2016.
NEODOLJIVA PILETINA NA MOJ NACIN – PRSTE DA POLIŽEŠ
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon