nedjelja, 7. veljače 2016.

JEDNOSTAVNE ZAGREBAČKE KREMŠNITE ZA POLA SATA

Rijetko koja slastica redovito postiže uspjeh kod ama baš svih kao što je to slučaj s kremšnitom! E sad, hoće li to biti obična, Samoborska, iz Podlehnika, Zagrebačka ili koja druga, nije toliko važno.

Sastojci

 250 g zamrznutog Lisnatog tijesta
Za kremu:
 1 Krema za kremšnite
 500 ml vode
Za šlag:

 600 ml vrhnja za šlag
 2 Šlagfixa Dolcela
Za glazuru:
 200 g čokolade
 30 g maslaca

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
1
Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x30 cm).
2
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
3
U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
4

Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
5
U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.
6
Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
7
Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
8
Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.
Posluživanje

Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.
Savjet

Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.
coolinarika.com


EmoticonEmoticon