Sastojci
biskvit
– 7 zumanjaka
– 7 zlica secera
– 7 zlica brasna
– 1 prasak za pecivo
– snijeg od 7 bjelanjaka
nadjev
– 70gr kokosa
– 2 zlice mlijeka
– 100gr margarina(maslaca)
– 100gr zele bombona
– 70gr grozdica
– rum
krema
– 3 cijela jaja
– 6 zlica secera
– 100gr cokolade
– 150-200gr margarina(maslaca)
Priprema
1.
NADJEV
Margarin/maslac izmixati s mlijekom, dodati kokos,
nasjeckane zele bombone i grozdice, namocene u rum.
Sve oblikovati u roladu, zamotati u prozirnu foliju
pa staviti da se hladi.
2.
KREMA
Jaja i secer, skuhati na pari, ali pred kraj dodati cokoladu
pa i nju zajedno otopiti.
U prohladeno dodati margarin/maslac.
Ostaviti da se malo stegne, dok se biskvit ispece.
3.
BISKVIT
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno
dodavati brasno sa praskom za pecivo i na kraju
lagano umijesati snijeg.
Biskvit peci u namazanom i papirom za pecenje
oblozenom, limu.
Peceno ,okrenuti na kuhinjsku krpu, malo posutu sa secerom,
i umotati roladu.
4.
Biskvit odrolati, premazati kremom, a na rub biskvita, poloziti
nadjev
Sve zajedno saviti i ostaviti u hladnjak da se stegne, nekoliko sati.
Premazati preostalom kremom i posuti kokosom.
www.coolinarika.com
EmoticonEmoticon