nedjelja, 7. veljače 2016.

RECEPT ZA NAJMEKŠE TIGANCE KOJI SE NAJJEDNOSTAVNIJE RADE

Tiganici po receptu moje mame. Predivne su, ja ih cesto pravim posto ih moji obozavaju. Mozete ih jesti uz sir i sa jogurtom a mozete i sa nutelom kao desert na kraju. Ako ih napravite postace vam omiljene.


Sastojci
500ml toplog mleka
1 kocka svezeg kvasca, /moze i kesica suhig kvasca/
1kasika secera
2kasicice soli, ramne
2   jaja
100ml ulja

oko 800gr brasna
1 jaje za dodavanje u nadoslo testo
ulje za przenje + ulje da mastimo ruke


Priprema
1.
Rastopite kvasac u toplo mleko, /moze i kesica suhog kvasca/, dodajte secer, so ulje, jaja i  promesajte varjacom da se sve sjedini. Zatim dodajte brasno postepeno uz stalno mesanje varjacom dok ne dobijete gusto lepljivo testo. Testo poprskajte odozgo sa malo ulja, pokrijte i ostavite na toplo da nadoge oko 30min.
2.
U nadoslo testo dodamo jedno umuceno jaje, /ovo jaje stavlja se da tiganice ne upijaju masnocu u sebi/ i opet mesamo varjacom da se dobije ujednaceno testo. Ostavimo testo jos 10-15min da odmori.
Za to vreme stavimo papirnu salvetu u posudi gde cemo stavljati przene tiganice. U maloj posudi stavimo malo ulja kojim cemo mastiti ruke dok uzimamo testo, /posto je testo lepljivo/.
U drugoj posudi sipamo ulje i stavimo da se ugrije, /ne na jakoj vatri da odma ne izgore/.
3.
Kad je ulje ugrijano namastimo ruke i jednom rukom uzmemo deo testa, kao na slici
  4.
Sa drugom rukom otkinemo testo, kao na slici.
5.
Sa obe ruke razvucemo malo testo i formiramo tiganicu spremnu za przenje, kao na slici.
6.
Tiganice przimo sa obe strane na vrelom ulju. Ovo ponavljamo dok se ne potrosi celo testo
7.
Przene tiganice regamo u posudi sa papirnom salvetom
Posluživanje
Posluzite ih slane uz sir ili slatke uz nutelu. Vas je izbor.


EmoticonEmoticon