petak, 23. siječnja 2015.

KOCKE "MEDENO SRCE"

Divan,ukusan i sočan kolač..obogaćen orasima i vanilom..:-) Prava je šteta ne isprobati ga.. Prijatno!

Sastojci

  •  3 belanca
  •  6 kasika secera
  •  3 zumanca
  •  2 vanilin secera
  •  5 kasika ulja
  •  10 kasika brasna
  •  1/2 praska za pecivo
  •  3 kasike kakaa
  •  1 kasicica cimeta
  •  5 kasika mlevenih oraha
  •  2 kasike dzema od sljive
  •  2,5 dl kisele vode
  •   Za premaz:
  •  2 kasike dzema od kajsije
  •   Glazura:
  •  100 g crne cokolade
  •  5 kasika ulja

Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Ukljuciti rernu na 200 C.
    Belanca umutiti cvrsto,postepeno dodavati secer i zumanca.Zatim dodati ostale sastojke,navedenim redosledom,i lagano izmesati varjacom.

  2. 2
    Pleh dimenzija 20x30 podmazati,sipati umucenu masu i staviti da se pece.
    Peci 10 min.na 200 C,zatim smanjiti na 180 C i peci jos 20 minuta.
  3. 3
    Dok se kolac pece,napraviti glazuru.
    Na blagoj temperaturi otopiti cokoladu sa uljem.
    Odloziti na hladjenje,povremeno promesati.
  4. 4
    Peceni kolac odmah premazati dzemom od kajsije i preliti otopljenom cokoladom.
    Kad se malo ohladi,kolac odloziti u frizider,da se glazura sasvim stegne.
    Nakon toga iseci na kocke.
        Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon