ponedjeljak, 9. siječnja 2017.

SELJANČICA - ODLIČAN KOLAČIĆ SA OBLATNOM I PETIT KEKSOM


Sastojci

    2 oblatne
    petit keksa
    malo mlijeka za namočiti kekse

    Krema
    2 cijela jaja
    150 g šećera
    100 g čokolade za kuhanje
    1 žlica mljevene kave
    200 g margarina

    Glazura
    150 g čokolade za kuhanje
    2 žlice mlijeka
    2 žlice ulja
    40 g margarina


Priprema

    Krema:
    1.

    Sećer i jaja pjenasto umutiti i kuhati na pari uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Tijekom kuhanja dodati mljevenu kavu i otopljenu čokoladu.  U ohlađenu smjesu umiješati dobro izrađen margarin.
    Slaganje:
    1.

    Na tacnu postaviti oblatnu (ja sam imala velike oblatne (27x37cm) pa sam slagala samo jedan red keksi, ako imate manje onda može i dva reda keksa-znači tri reda kreme), premazati sa pola kreme. Po kremi posložiti kekse namočene u mlijeko (možete u mlijeko dodati i malo ruma). Kekse premazati drugom polovicom kreme i prekriti oblatnom.

    Kolač opteretiti da se oblatne lijepo zalijepe kako se ne bi odvajale.

    Sutradan preliti kolač glazurom.


EmoticonEmoticon