Sastojci:
1 pakovanje kora za Rozen tortu,
700 ml mleka,
500 g šećera,
700 g mlevenog maka,
400 g keksa,
2 kašike mlevenih oraha,
250 g margarina,
3 kesice vanilin šećera.
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade,
20 ml ulja,
Mak torta sa mlevenim keksom
20 g margarina.
Priprema:
Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način:
Prokuvati mleko sa šećerom.
Skloniti s ringle.
Torta sa gotovim korama
Dodati margarin.
Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi.
Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe.
Dobro promešati dok se sve ne sjedini.
Sa prohlađenim filom, filovati kore.
Poslednju koru ne filovati.
Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša.
Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje.
Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.
1 pakovanje kora za Rozen tortu,
700 ml mleka,
500 g šećera,
700 g mlevenog maka,
400 g keksa,
2 kašike mlevenih oraha,
250 g margarina,
3 kesice vanilin šećera.
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade,
20 ml ulja,
Mak torta sa mlevenim keksom
20 g margarina.
Priprema:
Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način:
Prokuvati mleko sa šećerom.
Skloniti s ringle.
Torta sa gotovim korama
Dodati margarin.
Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi.
Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe.
Dobro promešati dok se sve ne sjedini.
Sa prohlađenim filom, filovati kore.
Poslednju koru ne filovati.
Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša.
Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje.
Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.
EmoticonEmoticon