ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

KROMPIR PITA BEZ KORA S MLADIM SIROM

Tradicionalna kuhinja je nama uvijek omiljena, to su jednostavni i fini recepti, koji podsjete na djetinjstvo i čarobne mirise iz bakine kuhinje…ovo je starinska pita, brza i bez kora, ima razno-raznih varijacija na temu iste, jako je ukusna na ovaj način, probajte 🙂

Sastojci
– 4 manja krumpira
– 1 manji crveni luk
– 2-3 manja cijela jaja
– 100ml. suncokretova ulja – 3 velike žlice mladog kajmaka
– 200g. mladog sitnog sira
– 10-12 velikih žlica Glatkog brašna
– 1 vrećica Prašak za pecivo Docela
– 200ml. tekućeg jogurta
– začini po ukusu, sol, mljeveni crni papar, vegeta

 Priprema
Krompir ogulite,pa zajedno s jednim crvenim lukom sitno naribajte.ako ne volite luk, može i bez.
Pjenasto umutite jaja, posolite, prelijte smjesu s krumpirima, dodajte ulje,mladi sir, mladi kajmak,brašno u kojem ste pomiješali prašak za pecivo i na kraju jogurt.
Smjesu dobro izmiješajte,ako vam je gusta,dodajte još jogurta,začinite po ukusu.
Pleh za pečenje,dobro premažite mješavinom ulja i maslaca i stavite u zagrijanu pećnicu,kada se pleh zagrije,izvadite,poprašite s brašnom prelijte sa smjesom,poravnajte površinu i pecite na temperaturi od 220 stupnjeva,pola sata,ili ovisno o jačini vaše pećnice.
Pred kraj pečenja,prelijte je s par žlica rastopljenog maslaca i vratite u toplu pećnicu.
Ovu zaista finu zimsku pitu toplu je izrežite na željene oblike i poslužite sa mladim kajmakom i nekom suhovinom…dobar tek!


EmoticonEmoticon