Sastojci:
Tijesto:
frtalj(250ml) pekmez
frtalj(250ml) mlijeko
frtalj(250ml) ulje
frtalj(250g) brašno
1 prašak za pecivo
frtalj(250g) mjevenih oraha
1 vanilin šećer
Agda:
500 g šećera
500 ml vode
1 kašika pekmeza
Priprema:
1. U šerpu staviti pekmez, ulje i mlijeko i prokuhati.
2. Dodavati brašno i miješati.
3. Skinuti sa vatre i dodati prašak za pecivo i dobro promiješati.
4. Dodati vanilin šećer i mjevene orahe i promiješati.
5. Dok je tijesto još toplo oblikovati i redati u tepsiju.
6. Staviti tepsiju u rernu i peći na srednjoj vatri tek da se zapeku.
7. Dok su još tople zaliti ih već pripremljenom agdom.
8. Agda: ukuhati vodu i šećer i pred kraj dodati pekmez.
Posluživanje:
Po želji posuti mjevenim orasima. Probajte pojesti samo jednu…:)
EmoticonEmoticon