srijeda, 4. siječnja 2017.

FINI LJEŠNJAK ŠTAPIĆI

 Sastojci

    220 g brasna (kod mene ostro)
    150 g mljevenih ljesnika
    100 g secera
    1 vanilin secer
    200 g hladnog maslaca
    za dekoraciju :
    200 g mlijecne cokolade za prelijev (Kuvertüre)



Priprema

    1.

    Napravit tijesto od navedenih sastojaka, zamotati u prozirnu foliju pa ostavit 1h u frizider.

    Formirati valjke debljine i duzine prsta, redati na pleh ooblozen papirom za pecenje i staviti da se peku oko 15 min na 200°C.

    
    2.

    Cokoladu isjeckat i stavit da se istopi na pari na srednjoj vatri. Umakati krajeve keksica i ostavit da se osuse.

    
    3.

    Pa posluziti sa ostali delicijama.

Posluživanje

Naljepse je praviti ih sa djecom, probajte ako vam se svidaju.


EmoticonEmoticon