srijeda, 4. siječnja 2017.

PARFE TORTA SA ORASIMA I ČOKOLADOM

Klasik među tortama, puni okus čokolade, sjeckani orasi, kremasta.. predobra! ;)

Sastojci

    za biskvit

    8 bjelanjaka
    7 žlica šečera
    6 žlica mrvica
    1 žlica brašna
    8 žlica sjeckanih pečenih oraha

    za kremu
    8 žumanjaka
    7 žlica šečera
    1 vanilin šečer
    5-6dl slatkog vrhnja
    20 dkg čokolade
    7-8 žlica pečenih sjeckanih oraha

    za dekoraciju
    3 dl slatkog vrhnja



Priprema

    1.

    Za biskvit istucite bjelanjke, dodajte šečer, smjesa treba biti čvrsta i sjajna. Lagano umiješajte mrvice, prosijano brašno i pečene orahe. Pecite na 180°dok blago ne požari. Ohlađeno prerežite jednom vodoravno.
    2.

    Za kremu na pari tucite žumanjke, šečer i vanilin šečer. U kuhano dodajte čokoladu i promiješajte dok se ne otopi. Ohladite i dodajte tučeno slatko vrhnje. Ja sam pomiješala mikserom na srednjoj brzini.
    3.

    Stavite tortu u obruč i nafilujte. Pokrijte biskvitom i ostavite 2-3 sata u zamrzivaču da se stegne. Kada  se dobro ohladi vružim nožem odvojite od stranica, prebacite na tacnu i ukrasite.
    4.

    Biskvit možete ostaviti i cijeli što je i zgodnije kod parfe torti. Orahe možete zamijeniti i bademima, kikirikijem ili lješnjacima samo ih prije prepecite.

    
    5.

    Kod parfe torte važno je dovoljno kuhati žumanjke da se torta stisne, međutim ako ste nesigurni možete u vruću kremu dodati nabubrenu želatinu.

    Također niju ju dobro ni prekuhati,nećete moći umiješati šlag, zapamtite da se još zgusne kada se hladi.

    Ako ste ljubitelj možete dodati i malo ekstrakta ruma ;)

Posluživanje

Poslužiti hladno, rezati vrućim nožem i uživati!


EmoticonEmoticon