Za pripremu je potrebno:
-12 jaja
-500 gr čokolade za kuvanje
-200 gr mliječne čokolade
-1 l mlijeka
-8 kašika ulja
-2 praška za pecivo
-400 gr šećera
-250 gr maslaca
-4 pudinga od čokolade
-16 kašika brašna
Priprema kore:
Umutiti četiri bjelanceta sa pet kašika šećera u čvrst snijeg, zatim odati četiri žumanceta, pola praška za pecivo, dvije kašike ulja, četiri kašike brašna, umutiti mikserom, a potom dodati u smjesu 100 gr istopljene čokolade. Peći u plehu sa papirom za pečenje na 200 stepeni. Postupak ponoviti sa još tri kore.
Priprema fila:
Nešto manje od 1l mlijeka staviti da se kuva, a puding i šest kašika šećera umutiti sa mlijekom i dodati u ključalo mlijeko na šporetu. Miješati da ne zagori, pa dodati 100 gr mliječne čokolade i 100 gr čokolade za kuvanje. Ostaviti da se fil ohladi, pa dodati umućen maslac. Svaki koru premazati filom, a posljednju koru premazati čokoladom i ukrasiti tortu sjeckanom čokoladom.
EmoticonEmoticon