Sastojci
250 g čokolade (65% kakaa)
2 žlice ulja
1 list želatine
3-4 piškote
100 ml ohlađene kave
150 g mascarponea
40 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
100 ml slatkog vrhnja
Priprema
1. Čokoladu s uljem otopite na pari i premažite 25 košarica za praline (? 3,5 cm) i ohladite.
2. Želatinu stavite u vodu da nabubri. Piškote narežite na komadiće (1,5 cm), umočite u
kavu i stavite u košaricu.
3. Mascarpone pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, a slatko vrhnje istucite u šlag.
4. Nabubrenoj želatini dodajte 2 žlice vrhnja i zagrijte da se otopi.
5. Uz miješanje želatinu dodajte u mascarpone, a zatim umiješajte šlag.
6. U pripremljene košarice u koje ste stavili piškote odmah rasporedite kremu i
poravnajte.
7. Sve stavite u zamrzivač da se brzo ohladi, a zatim premažite praline slojem čokolade.
8. Praline držite u hladnjaku.
Posluživanje
Poslužite ih ukrašene čokoladnim dražejama.
Savjet
Košarice za praline nakon što ste ih premazali čokoladom ohladite, pa premažite ponovo da
budu “čvršće”.
EmoticonEmoticon