nedjelja, 18. prosinca 2016.

“HRSKAVO PEČENI KROMPIR”: KAO PRILOG ILI SAMOSTALNO JELO…JEDAN OD UKUSNIJIH NAČINA PRIPREME KROMPIRA

Sastojci:

7 velikih krumpira za pečenje
3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
150ml maslinovog ulja
150ml vode
1 žlica origana+ 1 žličica
2 limuna/sok
1žličica griza ili kukuruznog brašna + 1/2žličice za posip
sol,papar

Priprema:


1. Zagrijte pecnicu na 200C. Ogulite ,operite i narezite krumpir na fete .Zamijesajte ostale sastojke u posudi. Stavite krumpir u posudu pa dodajte ostale sastojke.Dobro promijesajte.Posolite i poparite po ukusu.Zapamtite krumpir moze podnjeti dosta soli.
2. Stavite krumpir na protvan za pecenje i pecite u zagrijanoj pecici 40 min.krumpir mozete koji put okrenuti da se ravnomjerno pece. Izvadite krumpir pospite ga s jos malo origana ako je krumpir upio svu vodu dodajte jos zlicu-dvije vode ili ostataka umaka.pospite krumpir s jos malo griza ili kukuruznog brasnaNastavite peci jos pola sata dok krumpir ne dobije lijepu boju i postane hrskav.
3. Postoji i brza varijanta ovog krumpira: Ocisceni i narezani krumpir 5 min prokuhajte u slanoj vodi .Osusite i lagano ohladite a onda marinirajte u marinadi od limuna.Trajanje pecenja je tada samo 30-40 min./odnosno upola krace.


EmoticonEmoticon