Sastojci
Kiflice
1.2 kg. brasno
2 zlice kvasac
1 1/2 zlica secer
2 kasicice sol
350 ml. mineralne vode
300 ml. mlake vode
100 ml. ulje
I jos
50 gr. hladni margarin
3 zlice maslinovo ulje
susam, mak, krupna sol
Priprema
1.
U 100 ml. mlake vode promesajte kvasac, secer i zlicu brasna i ostavite da nadodje
2.
Brasno promesajte sa solom, pa dodajte nadosli kvasac i sve ostale sastojke i zamjesite glatko tjesto
3.
Premazite uljem ,prekrite prozirnom folijom i ostavite da se udvostruci
4.
Kidajte loptice rasukajte tanko, zarezite malo na nekoliko mjesta na jednog kraja a na drugog stavite kockicu hladnog margarina i zarolajte slika ili samo rasukajte dugonjasto i zarolajte a onda sa vrhom noza napravite male rezice slika
5.
Ostavite ih da ljepo nadodju pa onda premazite maslinovom uljem i pospite krupnoj soli, susamom ili makom ovako
6.
Pecite na 180 stupnjeva dok porumene
7.
Prekrite ih krpom da malo odahnu ili ako volite hrckave kiflice onda ih ne prekrivajte (ja volim jako mekane)
8.
Dobar tek
Kiflice
1.2 kg. brasno
2 zlice kvasac
1 1/2 zlica secer
2 kasicice sol
350 ml. mineralne vode
300 ml. mlake vode
100 ml. ulje
I jos
50 gr. hladni margarin
3 zlice maslinovo ulje
susam, mak, krupna sol
Priprema
1.
U 100 ml. mlake vode promesajte kvasac, secer i zlicu brasna i ostavite da nadodje
2.
Brasno promesajte sa solom, pa dodajte nadosli kvasac i sve ostale sastojke i zamjesite glatko tjesto
3.
Premazite uljem ,prekrite prozirnom folijom i ostavite da se udvostruci
4.
Kidajte loptice rasukajte tanko, zarezite malo na nekoliko mjesta na jednog kraja a na drugog stavite kockicu hladnog margarina i zarolajte slika ili samo rasukajte dugonjasto i zarolajte a onda sa vrhom noza napravite male rezice slika
5.
Ostavite ih da ljepo nadodju pa onda premazite maslinovom uljem i pospite krupnoj soli, susamom ili makom ovako
6.
Pecite na 180 stupnjeva dok porumene
7.
Prekrite ih krpom da malo odahnu ili ako volite hrckave kiflice onda ih ne prekrivajte (ja volim jako mekane)
8.
Dobar tek
EmoticonEmoticon