Jako ukusan i jednostavan kolac od kokosa....
TIJESTO:
5 jaja
150gr. secera
100ml. ulja
150gr brasna
1/2 vrecice praska za pecivo
KREMA:
500ml. mlijeka
150gr. secera
150gr. kokosa
3 zlice skrobnog brasna
1 vanilla secer
cokoladna glazura
Priprema
1
Napravite prvo kremu posto mora da bude mlaka.
U malo vecu serpicu dodajte secer,kokos,skrobno brasno i vanillu extrakt.Stavite da se kuha na srednjoj temperaturi povremeno mijesajuci.
2
Kada krema prokuha skinite sa ringle i ostavite da se hladi.Krema treba da bude gusta kao kada pravite gritz.Ostavite da se hladi.
3
Umutite jaja sa secerom,zatim dodajte ulje,brasno i prasak za pecivo.Odvojite tijesto na pola.U jedno tijesto dodajte kakao a drugi neka ostane svijetal.
U pleh prvo stavite SVIJETLO tijesto i stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180C oko 15-20 min.Ja sam pekla 15min.
4
Nakon 15 min. izvadite biskvit iz pecnice.
Premazite sa kokos kremom.
5
Preko kokos kreme istresite kakao tijesto i razmazite preko kreme.
Stavite ponovo u pecnicu i nastavite peci naknadno 15-20min.
Ohladen kolac premazite sa cokoladnom glazurom.
Posluživanje
Recept je iz moje kuharice Bozicni kolaci-najbolji recepti Hrvatskih slasticara...broj pleha je 23x23cm...
Izvor: coolinarika.com
EmoticonEmoticon