petak, 23. prosinca 2016.

PANONSKA LADA

Jako ukusan i jednostavan kolac od kokosa....

Sastojci

      TIJESTO:
     5 jaja
     150gr. secera
     100ml. ulja
     150gr brasna
     1/2 vrecice praska za pecivo
      KREMA:
     500ml. mlijeka
     150gr. secera
     150gr. kokosa
     3 zlice skrobnog brasna
     1 vanilla secer
      cokoladna glazura


Priprema

    1
    Napravite prvo kremu posto mora da bude mlaka.
    U malo vecu serpicu dodajte secer,kokos,skrobno brasno i vanillu extrakt.Stavite da se kuha na srednjoj temperaturi povremeno mijesajuci.
    2
    Kada krema prokuha skinite sa ringle i ostavite da se hladi.Krema treba da bude gusta  kao kada pravite gritz.Ostavite da se hladi.
    3
    Umutite jaja sa secerom,zatim dodajte ulje,brasno i prasak za pecivo.Odvojite tijesto na pola.U jedno tijesto dodajte kakao a drugi neka ostane svijetal.
    U pleh prvo stavite SVIJETLO tijesto i stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180C oko 15-20 min.Ja sam pekla 15min.
    4
    Nakon 15 min. izvadite biskvit iz pecnice.
    Premazite sa kokos kremom.
    5
    Preko kokos kreme istresite kakao tijesto i razmazite preko kreme.
    Stavite ponovo u pecnicu i nastavite peci naknadno 15-20min.
    Ohladen kolac premazite sa cokoladnom glazurom.

Posluživanje
Recept je iz moje kuharice  Bozicni kolaci-najbolji recepti Hrvatskih slasticara...broj pleha je 23x23cm...
Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon