Sastojci
200 g čokolade
400 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
prstohvat soli
200 g margarina ili maslaca
150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
2 jaja
Priprema
1.
Čokoladu narežite na sitne komadiće.
2.
Brašno, prašak za pecivo i sol pomiješajte.
3.
Margarin, šećer i vanilin šećer izmiješajte električnom miješalicom i postepeno umiješajte jaja.
4.
Na kraju umiješajte pripremljeno brašno, umijesite tijesto i na kraju umiješajte komadiće čokolade.
5.
Pripremljeno tijesto oblikujte u valjak i narežite.
6.
Formirajte kuglice, posložite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
7.
Kuglice malo pritisnite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
Posluživanje
Kolačiće ohladite i držite u zatvorenoj posudi.
Kolačiće možete formirati veće ili manje (ispadne ih 40-50 komada Ø 4 cm).
200 g čokolade
400 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
prstohvat soli
200 g margarina ili maslaca
150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
2 jaja
Priprema
1.
Čokoladu narežite na sitne komadiće.
2.
Brašno, prašak za pecivo i sol pomiješajte.
3.
Margarin, šećer i vanilin šećer izmiješajte električnom miješalicom i postepeno umiješajte jaja.
4.
Na kraju umiješajte pripremljeno brašno, umijesite tijesto i na kraju umiješajte komadiće čokolade.
5.
Pripremljeno tijesto oblikujte u valjak i narežite.
6.
Formirajte kuglice, posložite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
7.
Kuglice malo pritisnite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
Posluživanje
Kolačiće ohladite i držite u zatvorenoj posudi.
Kolačiće možete formirati veće ili manje (ispadne ih 40-50 komada Ø 4 cm).
EmoticonEmoticon