utorak, 15. studenoga 2016.

OVAKAV RUČAK BI MOGLA JESTI SVAKI DAN


Sastojci
1 kg tikvica
500 ml mlijeka
4 v.ž margarina
3 v.ž brašna
2 jaja
sol,papar,muškatni oraščić
10-15 dag gaude
6-8 dag parmezana
oko 12 gotovih kora za lazanje

Priprema
1.
Od brasna,margarina i mlijeka napravite bešamel.Kad se zgusne i ohladi,umiješajte 1 po 1 jaje,začinite muškatnim oraščićem,solju,paprom a na kraju dodajte i ribanu gaudu.
2.
Na dno vatrostalne posude posložite kore za lazanje(ja ih obično prije malo prokuham-ovaj put nisam i ispalo odlično a brže i jednostavnije),preko nje tikvice narezane na ploške ili tanko ribane(ne ih soliti) pa ih pospite sa malo parmezana.
3.
Prelijte s malo besamela,pa nastavite tako s nizanjem dok vam ne ponestane namirnica.Ostavite barem 1 sat da odstoji prije pečenja(kako bi se kore namočile bešamelom i sokom od tikvica).
4.
Završni sloj neka bude kora od lazanja,bešamel i parmezan.
5.
Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.Ostavite 10-tak minuta da miruje prije rezanja i posluživanja.Poslužite toplo(a dobre su i hladne).


EmoticonEmoticon