četvrtak, 24. studenoga 2016.

ŠARENA LISNATA PITA.. SVA JE PO MOM UKUSU.. PRSTE DA POLIŽEŠ!


Sastojci

    1 list lisnatog tijesta
    5-6 feta šunke
    150 g svježeg sira
    150 g špinata
    5-6 feta sira gauda
    maslinovo ulje
    sol

    I JOŠ
    1 jaje
    sjemenke po želji



Priprema

    1.

    Špinat očistite , operite i dobro posušite, te ga ma malo ugrijanog maslinovog ulja prodinstajte tek toliko da uvene,malo ga posolite i prohladite.
    2.

    Lisnato razvaljajte ili kupite već razvaljano i izrežite na tri trake,(možete i više) jednu traku napunite svježim sirom(malo posolite)i špinatom, jednu šunkom i svežim sirom, a trću šunkom i gaudom.

    
    3.

    Svaku traku zarolajte rub premažite jajem da se ne otvarajui slažite u kalup obložen papirom za pečenje (kod mene promjer 22cm) u obliku spirale,(kombinirajte po želji) premažite jajem i pospite sjemenkama
    4.

    Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° dok ne dobije zlatno smeđu boju.


EmoticonEmoticon