1 list lisnatog tijesta
5-6 feta šunke
150 g svježeg sira
150 g špinata
5-6 feta sira gauda
maslinovo ulje
sol
I JOŠ
1 jaje
sjemenke po želji
Priprema
1.
Špinat očistite , operite i dobro posušite, te ga ma malo ugrijanog maslinovog ulja prodinstajte tek toliko da uvene,malo ga posolite i prohladite.
2.
Lisnato razvaljajte ili kupite već razvaljano i izrežite na tri trake,(možete i više) jednu traku napunite svježim sirom(malo posolite)i špinatom, jednu šunkom i svežim sirom, a trću šunkom i gaudom.
3.
Svaku traku zarolajte rub premažite jajem da se ne otvarajui slažite u kalup obložen papirom za pečenje (kod mene promjer 22cm) u obliku spirale,(kombinirajte po želji) premažite jajem i pospite sjemenkama
4.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° dok ne dobije zlatno smeđu boju.
EmoticonEmoticon