četvrtak, 17. studenoga 2016.

MENE SU OVE BOMBICE ODUSEVILE, PREUKUSNE, LAGANE ZA PRAVLJENJE I VRLO NEOBICNOG SASTAVA...


Sastojci:

    2 pakovanja pudinga od cokolade (u
    prahu)
    1 zumance
    2 supene kasike ruma
    2 supene kasike vode50 gr secera u prahu
    50 gr putera ili margarina
    kokos, mleveni lesnici, mleveni
    orasi…

Priprema
1. Zicom, pomesati secer u prahu sa zumancetom, rumom i vodom. Tu smesu skuvajte na pari, kada vidite da ostaje trag u serpici, gotovo je. Odmah, u vruce, dodajte puter ili margarin i puding U PRAHU (znaci, ne treba kuvati puding). Dobro promesati zicom sastojke, bice dosta lepljivo, ali tako i treba..ostavite u frizider na sat, sat i po. Oblikovati bombice (jako se lepo rukom oblikuju, tu necete imati nikakvih problema). Mozete ih uvaljati u kokos, mislim da bi bile lepse da sam ih uvaljala u mlevene lesnike, ali nisam ih imala, i ovako su vise nego ukusne. NAPOMENE: Povremen proverite gustinu
smese, dok se hladi, meni je trebalo sat i 15-20 minuta, da mogu sasvim lepo da
oblikujem bombice. Jos jednom..puding se dodaje u prahu, ja bih preporucila Dolcelin,
cokolada premium, jer je savrsenog ukusa. Bombice cak i ne morate drzati u frizideru,
ne mogu vam opisati taj ukus..kao najlepse trufles. Sledeci put cu probati sa vanil
pudingom i uvaljati u pistace :)! E, da..od ove mere se malo bombica dobije, ja sam
napravila 21 malu kuglicu, znaci..obavezno duplirajte sastojke, jer cete biti odusevljeni


EmoticonEmoticon