srijeda, 23. studenoga 2016.

KOMBINACIJOM NAJFINIJIH SASTOJAKA DOBILA SAM OVAJ SAVRŠEN KOLAČ - ŠUMSKA BAJKA


Sastojci

    BISKVIT: 200 g brašna
    70 g gorkog kakaa
    200 g šećera
    1 žličica praška za pecivo
    malo soli
    150 ml mlijeka
    1 vanilin šećer
    100 ml ulja
    150 ml vruće vode
    1 jaje
    KREMA OD ŠUMSKOG VOĆA: 300 g smrznutog šumskog voća Ledo
    40 g gustina
    80 g šećera
    100 ml vode
    40 g maslaca
    KREMA OD VANILIJE: 500 ml mlijeka
    70 g šećera
    1 vanilin šećer
    2 pudinga od vanilije
    aroma vanilije
    70 g maslaca
    100 ml vrhnja za šlag
    ČOKOLADNA GLAZURA: 100 ml vrhnja za šlag
    130 g čokolade za kuhanje


Priprema

    1.

    BISKVIT: Brašno, pzp, kakao, šećer, sol, vanilin šećer sjediniti te postepeno dodati u smjesu od jaja, mlijeka, ulja. Na kraju dodati vruću vodu i sve dobro izmiksati.

    Smjesu izliti u pleh od pećnice prekriven papirom za pečenje i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta (provjeriti čačkalicom).

    Pečeni biskvit izvaditi iz pleha , okrenuti naopako i prerezati po širini te ostaviti da se ohladi.

    

    KREMA OD ŠUMSKOG VOĆA: Šećer i smrznuto voće staviti u posudu te pustitti da se otopi.

    Kada se voće otopilo posudu staviti na vatru i pustiti da voće prokuha.

    Gustin rastopiti u vodi te dodati u prokuhano voće i skuhati gustu kremu. Maknuti sa vatre, malo ohladiti i umiješati maslac. Dobro izmiksati.

    Toplom kremom premazati donji dio biskvita.

    

    KREMA OD VANILIJE: 400 ml mlijeka, aromu vanilije i šećer staviti na vatru da zakuha. Puding i vanilin šećer uniješati u ostatak mlijeka te sve zajedno sjediniti i skuhati gustu kremu.

    U topli puding umiješati maslac, a kada se potpuno ohladi dodati 100 ml vrhnja za šlag i sve zajedno izmiksati tako da dobijemo gustu i svilenkastu kremu.

    Kremu rasporediti po kremi od šumskog voća, zatim staviti drugi dio biskvita te ga tanko premazati kremom od valije.

    Na kraju napraviti glazuru tako da na pari otopimo čokoladu u vrhnju za šlag.

    Čokoladnom glazurom preliti kolač ostaviti na hlađenju preko noći.
Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon