Sastojci
Mere
1 kasicica = 1 tsp = 7 ml
1 kasika = 1 Tbsp = 15 ml
1 solja = 1 cup = 250 ml
Meso i...
oko 600 g piletine od bataka i karabataka
(2 komada mesa)
oko 300 g svinjskog karea (bez kosti)
oko 100 g špeka
oko 200 g slanine
Zacini i jos...
2 stapa praziluka
1 kasika Vegete
4 kasike senfa
1 kasicica bibera
1 kasika cornstarch (ili gustina)
oko 1 solja temeljca
1 kasika Half & Half(pavlake za kuvanje 10%)
ili
1 kasika milerama
Priprema
1.
Pileci batak i karabatak ocistiti od koze i izvaditi kosti tako da meso ostane u jednom komadu...
2.
Meso dobro rastanjiti/izlupati...
Za ovo je najbolje koristiti kesu za zamrzivac da ne bi prstalo okolo...
3.
Svinjske snicle takodje lepo izlupati i rastanjiti...
Ja sam koristila peameal bacon - usoljeno/salamureno meso od karea bez kostiju...
4.
Slaninu narezati na tanke snite...
5.
Praziluk oprati, ocistiti i iseci na tanke kolutove...
Rolovanje...
1.
Pilecu sniclu premazati tanko jednom kasikom senfa...posuti truncicom Vegete i bibera...
Na nju staviti svinjski kare, i pobiberiti...
sve prekriti špekom...i na kraju staviti komadice slanine...
2.
Meso cvrsto urolati i vezati koncem...
3.
Ponoviti sve pod 1 i 2 i sa drugim komadom piletine...
Pecenje…
1.
Na dno vatrostalnog pekaca staviti praziluk...prekriti ga sa par listova slanine...
2.
Poloziti obe urolane snicle na praziluk...prekriti ih komadima slanine...pobiberiti...
3.
Doliti temeljca/pilece supe...ili obicne vode sa malo Vegete...
4.
Poklopiti (ili prekriti folijom), pa staviti da se pece na 350 F oko 1 sat...
Povremeno otklapiti, i prelivati meso...Po potrebi doliti jos malo supe...
Pred sam kraj pecenja skinuti poklopac/foliju i dopeci do kraja da dobije lepu koricu...
5.
Gotovo izvaditi na tanjir za serviranje i izrezati na komade oko 3 cm sirine...
Gravy / sos za prelivanje...
1.
U plehu od pecenja viljuskom ispasirati luk i slaninu koja je ostala na dnu...
Prebaciti sve u manju serpicu, dodati vegetu (probati)...preostale dve kasike senfa, biber, cornstarch/gustin...Kuvati na laganoj vatri kao i svaki sos, mesajuci...Ukoliko vam se ucini previse gusto, doliti jos malo supe...Pred sam kraj dodati krem/pavlaku/mileram...
2.
Sa malo ovog sosa preliti meso na tanjiru za serviranje...Ostatak servirati posebno, da se moze dodavati u tanjir prema zelji...
Posluživanje
Uz ovo meso ja sam posluzila restovani krompir sa prazilukom...ali i svaki drugi prilog od povrca, pirinca ili krompira bi bio dobar...
EmoticonEmoticon