Evo recepta kako da sami napravite smesu za ćevape kao pravi ćevabdžija. Iskusni kažu da kod pravljenja ćevapa nema posebnih komplikacija, poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smesa odstoji.
– 1,5 kg mlevene junetine
– 0,5 kg jagnjetine
– 4-5 čena belog luka
– 2% od ukupne količine mesa
– soli
– 2 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
Pre nego krenete oblikovati ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to.
Ispecite i uživajte u ukusnom i sočnom ćevapu.
EmoticonEmoticon