ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

PRAVE LJETNE ŠNICLE ZA DANAŠNJI RUČAK


Sastojci:
300 gr tikvica
50 gr sira (ja sam stavila Edamac)
začini: sol, papar
100 gr glatkog brašna
2 jaja
kiselo vrhnje  malo soli - kao prilog uz popečke)
ulje (za prženje popečaka)
mlijeko (prema potrebi)

Priprema:
Tikvice operite, ogulite i naribajte.
Sir također naribajte na trakice.
U zdjelu stavite naribane tikvice i sir te dodajte jaja, brašno, sol i papar.
Brašna stavite oko 100 grama i sve zajedno pomiješajte dobro da dobijete kompaktnu smjesu.
Prema potrebi, ako je smjesa prerijetka dodajte još brašna a ako je smjesa pregusta možete dodati malo mlijeka da razrijedite smjesu.
Tako pripremljenu smjesu ostavite da odstoji nekih 10 minuta.
Nakon što smjesa odstoji, možete početi s prženjem popečaka.
U veću tavicu ulijte ulje i stavite na vatru da se zagrije.
Popečke pržite u vrućem ulju i oblikujte ih žlicom pa jedan po jedan stavljajte na ulje i pecite, turu po turu dok ne potrošite svu smjesu. Meni je odjednom stalo u tavicu po 5 do 7 popečaka.
Kod pečenja, preokrečite popečke da se ravnomjerno ispeku s obje strane i peku se svega koju minutu tj. sve dok ne porumene.
Pečene popečke vadite na papir da uklonite višak masnoće.
Poslužite ih kao glavno jelo, prilog uz neko jelo ili kao popodnevni snack.
Možete ih poslužiti tople ili hladne, kako vam odgovara, i to uz kiselo vrhnje koje samo stavite u posudicu i malo posolite pa kad jedete popečke žlicom stavite malo vrhnja na popečak i to je to.
Naravno, možete ih jesti i bez kiselog vrhnja ali meni su s vrhnjem još bolji, kremastiji, sočniji - tikvice i vrhnje se u ovoj kombinaciji savršeno nadopunjuju.
Ako radite popečke za ručak i napravite si previše smjese, možete dio ostaviti za kasnije i posudu prekriti prozirnom folijom, staviti smjesu u hladnjak, pa ostatak ispeči za večeru ili čak i idući dan.


EmoticonEmoticon