Opet nesto na temu zimnice…Ja je radim ovako jer nemam hladni podrum gde da cuvam "Burence" zive tursije pa ovaka mi je lakse za u frizidera a i lakse za serviranje..Samo istresi od staklenke i navali….
Naseckana ziva tursija u staklenke
Sastojci
Povrce
2 kg. zeleni paradajz
1 kg. zelene paprike
1 kg. baby mrkve
1 velika glavica karfiol
1 kg. krastavci
Presol
1 l. sirce
3 l. vode
200 ml. secer
150-200 ml. sol (zavisi od ukusa)
1 vrecica konzervans (moze i bez konzervansa)
Priprema
1.
Prvo svarite presol …Sve sastojke sajedinite i kuvajte oko 2 min. ot kad ce baci prvi kljuc
2.
Povrce naseckajte na sledeci nacin…Paradajz na velike rezanke (sestinke), paprike na 3-4 komada, krastavci na kolute, karfiol na male cvetcice, mrkve na polovinke….
3.
Sve povrce stavite u duboku posudu sa poklopcem i prelite mlakim presolom
4.
Promesajte i ostavite preko noc da otstoji i probajte mu ukus
5.
Sutradan sabirajte u ciste staklenke tako da ima dovoljno presol u svaku staklenku da prekriva povrce i ljepo zatvorite poklopcima i cuvajte na hladno
Posluživanje
Od ove sastojke izace oko 10 staklenke od po 1 kg….
Izvor: coolinarika.com (sandycanada)
EmoticonEmoticon