nedjelja, 17. srpnja 2016.

PILETINA U SATARAŠ SOSU ZA SAMO 20 MINUTA


Sastojci:
Potrebno je:

    oko 500 g pilećih fileta
    4 paprike
    3 paradajza
    2 glavice luka
    po želji so
    biber
    mješavina začina

Za prilog:


    po želji krompir
    pirinač
    tjestenina

Priprema:

Filete isjeći na kockice, pa staviti na zagrijano maslinovo ulje. Začiniti po želji, mješavinom začina i biberom, pa prodinstati. Posebno na ulju propržiti isjeckane paprike, luk, pa kad su proprženi dodati i oljušten i isjeckan paradajz, pa posoliti. Skloniti sa vatre, pa propasirati štapnim mikserom. Propasiranim sataraš sosom preliti piletinu, pa pustiti još par minuta da se krčka na laganoj vatri.

Savet:

Poslužiti uz pire krompir, kuhani pirinač ili tjesteninu!
izvor: recepti.com


EmoticonEmoticon