četvrtak, 14. srpnja 2016.

PLJESKAVICE KOJE ĆETE PRAVITI BAREM JEDANPUT SEDMIČNO


Sastojci:

    meso
    500 g mjesanog mljevenog mesa
    2 crvena luka sitno nasjeckana
    1 rezanj bijelog luka
    sol, papar
    1 kasikica vegete pikant
    2 manja jaja ili jedno vece
    1-2 kasike mrvica

nadjev:

    15 dag sira naribanog ( gauda )
    2 kasikice senfa
    1 rezanj bijelog luka sitno nasjeckan
    2 kisela krastavca naribana

Priprema:

U jednu posudu stavite mljeveno meso, crveni luk nasjeckan, bijeli luk nasjeckan, jaja, zacine.Dobro pomjesajte da se smjese spoje i oblikujete 4-5 velikih pljeskavica. Za nadjev pomjesajte sjeckani cesnjak ,sir, naribane krastavce, senf i podjelite nadjev po mesu na pola pljeskavice i s drugom stranom ih zatvorite. Rubove dobro stisnite da nadjev nemoze van. Najbolje su pecene na rostilju, al kad rostilj ne radi vani i gril tava dobro dodje :) na malo ulja pecite s jedne strane 10-tak minuta na srednje jacoj vatri pa okranite i pecite jos nekih 5-6 minuta.


EmoticonEmoticon