Recept je iz knjige najbolji kolači,biskvit je kao za gumeni kolač, a kremica lagano jogurtna ;)Ovaj kolač sam isprobala za svoj ročkas i svi su bili oduševljeni pa ga i s tim razlogom stavljam da ga mogu naći kad se požele pianinooo deserta
Sastojci
BISKVIT
230 g oštrog brašna
3 žlice ulja
10 žlica šećera
2 žlice kakaa
2 žličice soda bikarbone
4 žlice pekmeza od šljiva
2 vanil šećera
1/2 l mlijeka
KREMA
300 ml voćnog jogurta
6 žlica šećera
300 ml slatkog vrhnja
8 listića želatine
ČOKOLADNA GLAZURA
Priprema
Težina:
Jednostavno
1
Prosijte i pomiješajte brašno,sodu i kakaao.Mlijeko ,šećer,vanil šećer,pekmez i ulje stavimo u mikser za blendiranje voća (shejker)i izmiksamo.Isprobala sam i sa običnim mikserom(možete i sa njime ili čak i sa običnom pjenjačom) ali kad stavim sve sastojke u shejker ispadne mi ljepša tekstura biskvita.Zatim tekuću smjesu dodamo u zdjelu sa suhim sastojcima i izmiješamo lagano pjenjačom.
2
Smjesu podijelimo na 3 duboka tanjura u jednakim omjerima,i ispečemo biskvite.Biskvit pečemo na papiru za pečenje na 180 stupnjeva cca 15 min ovisi o pečnici;)Promjer mog kalupa je 27* 17
3
KREMA:Želatinu namočite da nabubri.Slatko vrhnje istucite sa šećerom u čvrsti šlag.Zatim mu dodajte voćni jogurt i rastoljenu želatinu.Sve dobro izmiješajte i pripremljenom kremom filajte biskvite.
4
Na vrh kolača stavite čokoladnu glazuru ;)
Posluživanje
p.s u orginalnom receptu od ove smjese biskvita se ispeku samo dvije kore ,a omjer kreme je 1/2 slatkog vrhnja,13 žlica šećera,1/2 l voćnog jogurta,3 želatine,ja sam sebi kremu prilagodila za ovaj svoj kalup za pečenje ;)
Izvor: coolinarika.com (balerinarokoko)
EmoticonEmoticon