Ako ste mislili da je receptima s tivkvicama došao kraj, varate se Jer, sezona tikvica još uvijek traje i meni je naprosto žao ne iskoristiti ih do kraja i ne smisliti još nešto novo što do sad nisam probala.
Pakiranje tankih kora za savijače (9 kom)
3 manje tikvice
1 luk
10 dag pancete ili domaće suhe slanine
50 dag bijelog kravljeg sira
2 dl mineralne vode
5 žlica oštrog brašna
vegeta, sol, papar
Za preljev:
4 jaja
1 kiselo vrhnje
2 dl ulja
2 dl mlijeka
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Za preljev pjenjačom umutiti sve navedene sastojke.
Tikvice oprati i naribati. Pustiti da odstoje i da puste vodu koju ćete naknadno ocijediti.
Na malo ulju pržiti jedan sjeckani luk, dodati sitno sjeckanu pancetu pa popržiti dok ne zamiriše.
U većoj posudi pomiješati naribane i sad ocijeđene tikvice, sir, brašno razmućeno u mineralnoj vodi te prženi luk i pancetu. Sve dobro izmiješati pa tim nadjevom puniti kore.
Za svaku savijaču uzimati po tri kore i slagati ovim redom: kora, preljev od jaja, kora, preljev od jaja, kora, preljev od jaja, smjesa od tikvica. Rubne krajeve prebaciti prema unutra kako nadjev ne bi curio, pa zarolati oprezno i brzo (kako se savijača ne bi suviše razmočila) u savijaču. Isti postupak ponoviti sa preostalim korama. Na taj način ćete dobiti tri savijače.
Složiti savijače u lim na papir za pečenje, preliti ih ostatkom preljeva od jaja, posipati sezamom i peći u pećnici na 200°C oko 30-40 min, dok savijača ne dobije lijepu rumenu boju.
Poslužiti rezano na šnite uz hladni jogurt ili salatu od krastavaca.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com
EmoticonEmoticon