Zašto stajati uz tavu i okretati i paziti na faširance dok se peku??Ovako u pećnici je puno jednostavnije....Odličan okus daje im već prije poprženi luk i češnjak...
60-70 dag mješanog mljevenog mesa
1 veći luk
2-3 češnj češnjaka
ulje
sol,papar
malo Muškatnog oraščića mljevenog Podravka
malo Mažurana sušenog Podravka
malo Vegete
1 veće jaje
5 šnita staroga kruha
oko 1,5 dcl mlijeka za natopiti kruh
Priprema
1.
Popržiti sitno sjeckani luk i češnjak na malo ulja.Kruh prelijati sa mlijekom i ostaviti da odstoji.Mesu dodati jaje,luk i češnjak,namočeni kruh ,sol,papar,malo muškatnog oraščića,vegete i mažuran.Dobro promiješati da se dobije jednolična smjesa.
2.
Od dobivene smjese rukama oblikovati faširance i stavljati ih u veliki lim od električne pećnice obložen pek papirom.
3.
Poprskati ih uljem.Peći ih na 180-200 stupnjeva oko 40 minuta dok ne dobiju lijepu boju .Mogu se peći i u tavi ali ovako je puno jednostavnije i brže.
4.
Poslužiti uz prilog po želji npr.rizi-bizi i sezonsku salatu.
coolinarika.com
EmoticonEmoticon