ponedjeljak, 8. svibnja 2017.

JEDNOSTAVNI MAK KOLAČ S JAGODAMA

Najbolja kombinacija maka, kreme i jagoda. Jednostavno a jako, jako fino :)

Sastojci
Biskvit od maka:
100 grama maslaca ili margarina (sobne temperature)
120 grama šećera
1 vanili šećer
prstohvat soli
4 žumanjka
150 grama maka
70 grama lješnjaka ili oraha
4 bjelanjka
1 žlica ulja
Krema:
200 grama svježeg sira
100 grama šećera
1 vanili šećer
1/2 l vrhnja za šlag
1 limun šećer ili sok od 1/2 limuna
1 vrećica preljeva za torte
voće po želji

Priprema
1.
Izmiksajte margarin sa šećerom, pa dodajte jedan po jedan žumanjak i polako sve ostale sastojke.
Na kraju rukom umješajte snijeg od bjelanjaka.

2.
Smjesu stavite u namazan i posut brašnom protvan veličine 20x30.
Pecite na 170 stupnjeva oko 20 min.

3.
Za kremu izmiksajte šlag pa dodajte šećer, vaniliju, limun i sir.

4.
Kremu namažite po biskvitu, pa po želji poslažite jagode, ili neko drugo voće.

5.
Preljev napravite po uputi na vrećici pa prelijte kolač.
Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon