Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.
600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete
Priprema
1.
Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
2.
Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
3.
Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
4.
Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.
Posluživanje
Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.
Savjet
U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.
coolinarika.com
EmoticonEmoticon