Sastojci
Žuta krema:
10 žumanjaka
300 grama šećera
350 grama brašna
2 l mlijeka
Šaum:
10 bjelanjaka
300 grama šećera
2 vrećice želatine
petit keksi
250 grama lisnatog tijesta
jagode
Priprema
1.
Od dvije litre mlijeka oduzmite pola litre u koju umješajte žumanjke i brašno. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i dodajte dio sa žumanjcima kad zakuha.
2.
Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
3.
U kalup posložite kekse.
4.
Kad stavite smjesu sa žumanjcima gurnite u smjesu čaše sa malo vode da napravite rupe.
5.
Kad se smjesa ohladi polako okrenite svaku čašu i lagano izvadite van.
6.
Za šaum istucite bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg u koji dodajte želatinu namočenu i rastopljenu.
7.
U svaku rupu stavite malo šauma, ubodite jagode.
8.
Prekrijte sve rupe sa šaumom.
9.
Stavite ostatak bjelanjaka i poravnajte te stavite da se dobro ohladi.
10.
Lisnato izrežite na kocke i ispecite.
Svaku izrezanu kocku poklopite kockom lisnatog.
EmoticonEmoticon